Història de L'Altra Ràdio

El 15 de setembre de 2021, Laltra ràdio comença la seva 42ena temporada amb l'edició 2432. El programa s'emet els dimecres a les 2 del migdia (14 hores), dues hores més tard que a la temporada passada. Hi ha una repetició el diumenge, a les 16 hores. I algunes seccions s'inclouen en la programació de matinada de Ràdio 4, de dimecres a dijous, que ofereix un resum del més destacat del dia.

El 21 de març, L’altra ràdio rep el “Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC” de La 27ena Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada per l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya. Aquest premi és el més important que atorga el sector professional de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, a Catalunya. 

En el seu discurs, Cinto Niqui, després de l'agraïment, va tornar a demanar la creació a Catalunya del Museu de la Ràdio que podria ser el primer museu nacional digital de la Generalitat de Catalunya. A més, va anunciar el projecte de l'Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, creat per l'Institut de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom UAB) i la Biblioteca Hemeroteca General de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Des del mes d'abril s'incorpora a l'equip de L'altra ràdio Esther Subias, del projecte Technovation Girls, per parlar cada mes de dones tecnòlogues.

El dijous 19 de maig, a Barcelona, es va celebrar el  DMTfòrum 2022, una de les trobades més importants del sector de les telecomunicacions a Catalunya, organitzada per la Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions (Feceminte) i el Centre d'Estudis sobre el Cable (Cecable). A la cloenda de la jornada, Cinto Niqui, director de L’altra ràdio de Ràdio 4, va rebre el premi a l’Excel·lència Professional dels XXI Premis Connexió, que distingeixen institucions, empreses i professionals que han tingut un paper destacat en les Telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC): “per la seva aposta per la divulgació de les noves tecnologies, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions, en un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill i directe”.

 

L’altra ràdio, el dimecres 15 de juny, va oferir un programa especial enregistrat el dissabte anterior a la fira MercaHam de Cerdanyola del Vallès.  Hi van participar:

David González Chanca, diputat al Parlament de Catalunya i regidor d'Educació, Joventut, Comunicació, Relacions Institucionals, Universitat i Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Soraya Rodríguez, directora de Ràdio 4 de Ràdio Nacional d’Espanya i cerdanyolina.

Rafael Lumbreras  Cap de la Secció Mitjans de Comunicació i Premsa de l’Ajuntament de Cerdanyola i director de Cerdanyola Ràdio.

Miquel Àngel Sàez, director de MercaHam.

Joan Julià, fundador de l’Associació Cultural Amics de la Ràdio.

Juan Antonio Suárez, vicepresident del Ràdio Club del Vallès.


El dimecres 13 de juliol es va acabar la 42ena temporada del programa amb l'edició 2475. A l'estiu es van repetir vuit edicions de la temporada.